Nye pastaretter og andet jazz på Tony’s

Nye pastaretter og andet jazz på Tony’s

Pasta er en afgørende del af Italiens gastronomiske identitet og har en stamtavle, der går meget langt tilbage i tiden. Faktisk findes der beviser for, at der helt tilbage i det 1. århundrede fandtes en etruskisk-romersk nudel lavet af de samme hårde hvedekorn, som anvendes til fremstilling af moderne pasta. Den blev kaldt “lagane”, oprindelsen af det moderne ord for lasagne, og havde visse ligheder med den pasta, vi kender i dag. Men Italien måtte vente adskillige århundreder på, at landets mest populære ret foretog nogle kulinariske spring fremad.

I 1300-tallet var tørret pasta imidlertid blevet meget populær, blandt andet pga. den lange holdbarhed, som gjorde den ideel til lange skibsrejser, og pastaen blev udbredt flere steder i verden. Ny teknologi gjorde den lettere at lave, og nye former for pasta dukkede op. Med disse nyskabelser blev pasta virkelig en del af det italienske liv.

Det næste store fremskridt, ville dog ikke komme før det 19. århundrede, hvor mødet mellem pastaen og tomaten fandt sted. Den første pastaopskrift indeholdende tomater er dateret til 1839, og herefter var de to komponenter nærmest uadskillelige, navnlig i det sydlige Italien. Og, tjah, resten er historie, og i dag er der rundt regnet 350 forskellige former for pasta i Italien – og endnu flere, hvis man medtænker de regionale forskelle.

Tony’s i Havnegade har vi siden dag ét svoret troskab til signaturretten Spaghetti & Meatballs, og i denne uge har vi lanceret vi en ny menu, hvor du også kan spise dig mæt i vores lækre Linguine alle Vongole; dvs. pasta med hjertemuslinger, hvidvinssovs, hvidløg, chili og persille og vores skønne Orecchiette med blomkål, spidskål, créme fraiche, citron, dild, estragon og purløg.

Prøv også vores Kylling med Gnocchi; skindstegt kylling, stegte gnocchi, østershatte, skalotteløg, mascarponesovs med citrontimian, den grillede Rib-Eye med mostarda, syltede grønne tomater, marinerede cherrytomater og balsamicosovs – og meget mere! Se hele Tony’s nye menu her!

Book dit bord her – vi glæder os til at se dig!

Antipasti Eccellente og Ravioli på Tony’s

Antipasti Eccellente og Ravioli på Tony’s

Kig forbi Tony’s i Havnegade og smag på nogle af vores lækre, italienske specialiteter, bl.a. Tony’s antipasti-bræt, hvor du finder et udvalg af delevenlige retter; delikate, friskskårede slagtervarer og crostinis.

Er du pasta-elsker (ligesom os), så prøv også vores syndige, farverige ravioli i en sauce på grillet, rød peber med sorte oliven og stegt salsiccia-­pølse, eller klassikeren spaghetti & meatballs. 

Se hele menuen og book dit bord her!

Din søndag på Madklubben

Din søndag på Madklubben

Det er søndag, og du er sandsynligvis vågnet op med en voldsom sult efter vores Pulled Beef Burger med braiseret oksetykkam i briochebolle med røget æbleketchup, cheddarcreme & koriander, som serveres med pommes frites på Alabama Social. Her finder du også Shrimp Po’boy, som består af friterede rejer i baguette med kreolsk aioli, løgsalat og koriander. Se både frokost- og aftenmenu her!

Hvis du er i humør til at slutte ugen af på italiensk, så kig forbi Tony’s til en omgang ravioli med salsiccia eller spaghetti & meatballs, eller læg vejen forbi Gran Torino, hvor den står på masser af lækre napolitanske pizzaer og andre specialiteter fra støvlelandet.

Trænger du i stedet til en god, gammeldags reparationsburger, findes den ikke bedre her i byen end på Madklubben Vesterbro og Bistro Royal. 

Book dit bord her - vi glæder os til at se dig!

Save the date: Designloppemarked

Save the date: Designloppemarked

Så er der gået endnu en fantastisk sæson, og der er traditionen tro sket masser af nye spændende ting i Madklubben. Vi er i gang med nye spændende projekter og har sagt farvel og tak til gamle eventyr. Vi har f.eks. solgt lokalerne i Admiralgade, købt spritnye, lækre designmøbler til Madklubben i St. Kongensgade, vi har forårsrengjort, skiftet ud & ryddet op – og vi har nu en masse lækre ting i overskud.

Står du og mangler nogle af Wegners tidløse og smukke Y-stole i enten sort eller natur, Gubi-stole og ditto lamper, Eames-stole og borde, Børge Mogensen-stole, lamper fra Bestlite og Luceplan og, og, og… meget mere? Så husk at besøg os, når vi skyder det hele af i weekenden den 30. og 31. maj fra kl. 12 til 15. Vi afslører, hvor i byen loppemarkedet afholdes, når vi nærmer os! #madklubben #loppemarked

Prøv Tony’s nye forårsmenu!

Prøv Tony’s nye forårsmenu!

På Tony’s i Havnegade har vi netop skiftet til forårsmenuen, som bl.a. indeholder denne bad boy: en lækker, syndig ravioli i en sauce på grillet, rød peber med sorte oliven og stegt salsiccia-­pølse. Så er det svært at bevare pessimismen! 

Prøv også andre nyheder, som Tony’s cremede risotto med masser af parmesan, grønne og hvide asparges samt knust sort peber, vores antipasti-bræt med et udvalg af skønne, italienske slagtervarer, vores lækre, hvide asparges med persille, hvidløg, citron, parmesan og sprødt brød – eller kast dig over én eller flere af vores signaturretter, f.eks. den altid træfsikre spaghetti & meatballs og Tony’s fortolkning af den gamle italienske klassiker vitello tonnato: tynde skiver af kalveinderlår med syltet citron, blomsterkapers, olivenolie & cremet tunsovs.

Se hele Tony’s nye menu og book dit bord her!