På Madklubben med Eva Kruse

På Madklubben med Eva Kruse

Modeugen er atter over os. På onsdag lyder startskuddet til Copenhagen Fashion Week’s første shows, og vi har derfor sat direktør for Danish Fashion Institute, Eva Kruse, i stævne på Madklubben Vesterbro til en snak om livet i modebranchen, om at være typen, der kan tænde en gnist i andre – og ikke mindst for at smage en masse god mad!

Hvad har du lært af dine forældre?

Begge mine forældre er meget stærke personligheder og engagerede mennsker, som har lært mig nogle konkrete ting. Bl.a. at det ‘at handle’ er vigtigere end næsten alt andet. Man kan sagtens diskutere tingene og snik-snakke, men der skal være handling bag ord. Man er aldrig en passiv tilskuer til det, der foregår i samfundet, i familien eller på arbejdspladsen. Man skal tage aktiv del i den verden, man lever i. Det er helt klart et mantra i mit liv, og jeg er meget bevidst om, at det kommer hjemmefra.

Hvilken begivenhed har formet din karriere?

Det er svært at pin-pointe en specifik begivenhed, for det var ikke en planlagt strategi, at jeg skulle havne i modebranchen. Det kom faktisk lidt ind af bagdøren. Jeg er uddannet kaospilot og landede i sin tid lidt halvtilfældigt som vært på et modeprogram på ungdomskanalen ZTV. Min interesse for og viden om mode var dengang helt overfladisk, men så fulgte bl.a. en chefredaktørstilling hos Eurowoman og jobbet som international kommunikationschef for Kopenhagen Fur, inden jeg var medstifter af Danish Fashion Institute, og vi startede Copenhagen Fashion Week. Så man kan måske sige, at modeugen på mange måder har været med til at forme mit liv de sidste 9 år.

Hvad har været den største udfordring i den periode?

Jeg tror, at noget af det sværeste ved mit arbejde er, at det er en multi-stakeholder-platform. Vi er på den ene side modebranchens forlængede arm og har derfor nogle stake-holders, som er modevirksomheder, men vi har også en masse politikere og offentlige myndigheder, der poster penge i vores projekter, vi dealer med andre sponsorer og en lang række organisationer og aktører i branchen, som vi også skal kunne finde ud af at samarbejde med. Så spiller medierne en rolle, og det er bestemt heller ikke ligegyldigt, hvad offentligheden synes om os. Så vi balancerer altid på en knivsæg for at lykkes med de ting, vi har sat os for, så flest mulige samarbejdspartnere og interessenter bliver tilfredse. Det kan virkelig være en kunst at få kabalen til at gå op.

Hvad har været den største succesoplevelse?

Det, jeg er mest stolt af, er nok mit arbejde med bæredygtighed, som er drevet af en vision om at ville gøre noget bedre i verden. Organisatorisk har vi forankret det i det nordiske samarbejde omkring bæredygtighed og samfundsansvar, Nordic Fashion Association, som vi stiftede i 2008.

Organisationen driver det fælles projekt NICE, der står for Nordic Initiative Clean and Ethical, og det største flagskibsprojekt under den hat hedder Copenhagen Fashion Summit, som er en konference, der ligger i København hvert andet år. Den er blevet verdens førende på området, fordi den samler de af verdens vigtigste virksomheder, som deler vores agenda, og sammen forsøger vi at inspirere og tænke nyt indenfor bæredygtighed og etisk produktion.

Det er ikke nok for mig at prøve at løfte modebranchens bundlinje – jeg synes også, vi skal gøre det med et ansvar for den verden, vi er en del af, og det handler bl.a. om at tage nogle sociale og miljømæssige hensyn. Så det giver rigtig meget mening for mig at være med til at fremme den agenda.

Hvilket karaktertræk hos dig selv er du gladest for?

For nyligt fejrede vi Danish Fashion Insitutes 9-års fødselsdag, hvor en af mine kolleger sagde til nogle af de nyansatte: “Det bedste ved at arbejde med Eva er, at hun sætter ild under folk.” Det var en fantastisk kompliment. Hun sagde, at der ikke er mange mennesker, der evner at tænde en gnist i andre på samme måde, og jeg kan faktisk godt mærke, at jeg har et team, som går langt for de projekter, vi er fælles om. Den bemærkning tog jeg med mig hjem på hovedpuden. Man kan ikke løfte en skid alene, så det at kunne smitte andre med mine visioner, så de får lyst til at give en flig af huden for at få projekterne til at lykkes, dét er jeg rigtig glad for.

Og hvad irriterer dig?

Ulempen ved at have ambitioner og drive er, at det er enormt tids- og fokuskrævende. Det er slidsomt, og det koster på ens familieliv. Jeg kan blive opslugt af emails i løbet af nul-komma-fem, også selvom jeg lige er kommet ind af døren, og mine unger er der. Arbejdet sluger ofte mine aftener, nætter og weekender, og nu har jeg kørt i det tempo i 20 år og kan jo se, det har haft nogle omkostninger i forhold til de mennesker, jeg holder af. Jeg øver mig i at blive bedre til at sætte en grænse mellem mit arbejdsliv og mit familieliv, og her er min kæreste en fantastisk hjælp.

Jeg ville også ønske, jeg var bedre til at have en professionel armslængde til tingene, så jeg ikke lod mig gå så meget på af problemer eller uretfærdigheder. For nyligt var der f.eks. en avishistorie, der fremstillede os som om, vi havde snydt med besøgstallene i modeugen, og det var simpelthen en lodret løgn. Naturligvis er det legitimt at diskutere, hvordan sådanne tal er fremkommet, og om der er en anden tællemetode, end den gængse, der anvendes på alle modemesser og festivaler, der er mere velegnet. Men den fremstilling, avisen lavede, var under al kritik. Og desværre synes jeg, der er en tendens i medierne til at vride historierne for at få noget negativt frem. Jeg undrer mig virkelig over deres fokus. meget godt arbejde, stor en branche, mange mennesker, der knokler for at komme i mål med noget, der er så vigtigt for Danmark.. Modebranchen er jo et af vores helt store eksport-erhverv, som skaber rigtig mange arbejdspladser – hvor fanden bliver dén historie af?

Den slags gad jeg godt blive bedre til ikke at ligge og spekulere så meget på om aftenen, inden jeg falder i søvn.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Ret skizofren, egentlig, for jeg bliver inspireret af så mange nye ting hele tiden. Men med alderen er jeg blevet mere bevidst om, at der er visse udtryk, jeg er vokset fra. Det må f.eks. være slut med rottehaler og leopard-gamacher. Moden skifter nogle gange i retninger, som ser vældig smart ud på mine 15 år yngre kolleger, men ikke på mig. Så der er helt klart opstået nogle grænser, men jeg synes stadig, det er sjovt at lege med tøj og at klæde sig på til forskellige lejligheder. I visse sammenhæng forventes det, at jeg er særligt klædt, fordi jeg er ‘modebranche-indslaget’. Men det kan gå begge veje; sommetider skal der dresses op for at skubbe til grænserne og levere noget underholdning, andre gange handler det om at dresse ned for ikke at afskrække folk eller for at være mere i øjenhøjde.

På death row får fangerne lov til at vælge, hvad deres sidste måltid skal bestå af. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

Det skal helt klart være noget med hvede, for det spiser jeg næsten aldrig. Jeg elsker mad og er altid lidt små-sulten, men der er nogle ting, der ikke virker for mig – jeg bliver f.eks. meget træt, når jeg spiser hvede, men jeg synes, brød og pasta smager afsindig godt. Så på min sidste dag vil jeg fråde den i pasta. Simpelthen gå amok i spaghetti med smør og ost, eller give den gas med en omgang bolognese eller carbonara. 

Foto: Sascha Oda

Har du også lyst til at gå grassat i pasta,  så kig forbi Tony’s, hvor vi står parat med bl.a. linguini al astice med hummerbisque, mascarpone og tigerrejer, farfalle con la carote; pasta med gulerødder og pecorino, spaghetti & meatballs og meget mere. Book dit bord her!

Læs flere af Madklubbens interviews her!

Lykken er en tallerkenfuld perfekt tilberedte kammuslinger

Lykken er en tallerkenfuld perfekt tilberedte kammuslinger

Vi kan lide kammuslinger – navnlig som de for tiden serveres på Madklubben Vesterbro, nemlig perfekt stegte med jordskok-mayo, dild og glaskålscrudité. Prøv også nogle af vores andre retter på vintermenuen, f.eks. vores tatar med cognac, tomat og brunet smør, gnocchi med spinat, broccoli og ricotta, gris med linser, gulerødder, lardo og salvie, Colorado Steak serveret med sauce padron og dagens tilbehør – og meget mere!

Book dit bord her – vi glæder os til at se dig!

 

Årets mest besøgte restaurant er..

Årets mest besøgte restaurant er..

Madklubben Vesterbro må have verdens bedste gæster og dygtigste medarbejdere, for restauranten har snuppet titlen som landets mest besøgte restaurant i 2014. Hep!

Hele 128.698 personer satte sig nemlig til bords i lokalerne på Vesterbrogade i det forgangne år og var ifølge bookingportalen DinnerBooking dermed det spisested i Danmark, der fik besøg af allerflest gæster.

Ifølge vores pressechef, Anne Mette Hancock, kan den store gæstetilstrømning bl.a. tilskrives stedets særlige storby-vibe:

»Da Madklubben Vesterbro åbnede, manglede der en restaurant i byen, der havde den dér særlige city-vibe, som mange af os kender og elsker fra storbyer som New York, Paris og London. Steder, hvor der er masser af gæster og liv, uanset om det er en almindelig tirsdag eller en vild lørdag aften – og netop dén stemning blev Madklubben Vesterbro meget hurtig garant for,« fortæller hun.

Det er ikke første gang, Madklubben Vesterbro har sejret takket være gæsterne. Året forinden vandt restauranten således prisen som Byens Bedste Billige Restaurant ved den årlige afstemning blandt AOKs læsere.

DinnerBooking er den største online booking-portal for restauranter i Danmark og har blandt andet Michelin-restauranter som Noma, Geranium og AOC som kunder. Analysen er baseret på tal fra de 419 restauranter og caféer og henved 10 mio. gæster, der benytter sig af DinnerBookings system.

Så er der vintermenuer!

Så er der vintermenuer!

Vi har skiftet menu på flere af restauranterne, og du kan derfor de næste måneder nyde en lang række skønne retter, som egner sig særlig godt til den kolde tid, vi går i møde.

Besøg os f.eks. på Madklubben Bistro-de-Luxe, hvor vi serverer rimmet torsk med peberrodscrème, vinaigrette, æble og rugknæk, blomkålssuppe med røgede mandler og citron-gelé, kalvespidsbryst med asier og tallerkensmækkere, confiteret kylling med brændte persillerødder, bacon, perleløg & persille, glaserede svinekæber med saltbagt selleri, fedtegrever & syltede rødløg – og meget mere!

Madklubben Steak står vintermenuen bl.a. på jordskoksuppe med kammuslinger og trøffel, røget laks med malt, syltet chili, syrnet fløde og urter, et hav af skønne bøfudskæringer, lammekrone, helstegt dorade og masser af skønne saucer og tilbehør, som bagte tomater med hvidløg og basilikum, grønne bønner med persille, skalotteløg og lun vinaigrette, løgringe drysset med salt og eddike og lidt aïoli til at dyppe i, gyldne, sprøde fritter, m.m.

Tony’s disker vi op med ceviche af rød tun med purløgsmayo og purløgscrudité, crostini med fuglelevermousse og vecchia romana, linguini al astice med hummerbisque, mascarpone og tigerrejer, farfalle con la carote; pasta med gulerødder og pecorino, canneloni med braisseret kalveskank, svampe, salvie og ricotta – og meget, meget mere!

Og på Madklubben Vesterbro serverer vi stegte kammuslinger med jordskok-mayo, glaskålscrudité og dild, tatar med cognac, tomat og brunet smør, gnocchi med spinat, broccoli og ricotta, gris med linser, gulerødder, lardo  og salvie, rib-eye, oksekød og vores Colorado Steak; en helstegt oksecuvette til min. 2 personer.

Book dit bord på en af vores restauranter her. Vi glæder os til at se dig!

 

Vintermenuerne er lige på trapperne

Vintermenuerne er lige på trapperne

Vi er i fuld gang med at prøvesmage og lægge sidste hånd på de super lækre vintermenuer, vi lancerer på restauranterne mellem den 6. og 12. januar. Du kan godt begynde at glæde dig! Se alle nye menuer og lanceringsdatoer på de forskellige restaurantsider under fanepunktet menu.

Heldigvis kan du også stadig nå at få del i de nuværende menuer, inden sæsonen officielt er forbi. Book dit bord her - vi glæder os til at se dig!