.506 Zero waste

.506 bekæmper madspild med kreative retter.

Madspild er et stort problem i Danmark, og det gælder også i forbindelse med frokostordninger. Heldigvis kan man med en smule kreativitet bekæmpe madspild og samtidig skabe lækre og spændende frokostretter.

Fordele ved at bruge overskydende grøntsager og frugt

  • Reducerer madspild: Ved at bruge overskydende ingredienser kan vi minimere mængden af mad, der smides ud. Det er godt for både dig, miljøet og vores økonomi.
  • Øger kreativiteten: Overskydende ingredienser kan inspirere og udfordre os til nye og spændende retter, som vi måske ikke ville have lavet ellers.

Sådan genbruger .506 grøntsagerne

Hos .506 har vi altid kæmpet mod madspild. Vi bruger overskydende grøntsager og frugt, der normalt ville ende i skraldespanden, fra vores frokostordning. Det er ikke bare en god måde at reducere madspild på, men det giver også dig en mere varieret og spændende frokost.

For at holde vores madspild på et minimum og udnytte vores rester maksimalt, serverer vi hver fredag:

  • En zero waste-salat
  • En zero waste-smoothie

Begge er lavet af overskydende grøntsager og frugt fra ugens produktion. Derudover genanvender vi også overskydende grøntsager, som vi sylter og fermenterer, og efterfølgende bruger som toppings på salater, pålæg og spreads på ugens menu.