Smag på fremtiden med en frokost fra .506

OPlev fremtidens smag
med .506

Hvordan smager fremtidens mad? Det spørgsmål vil vi komme med vores svar på, sammen med nogle af Danmarks mest bæredygtige og banebrydende fødevareproducenter.

Oplev ’Fremtidens smag’

Hvordan smager fremtidens mad? Det spørgsmål vil vi komme med vores svar på, når vi en gang om måneden, sammen med nogle af Danmarks mest bæredygtige og banebrydende fødevareproducenter, præsenterer dig og din kollegaer for morgendagens mad.

De faste serveringer på vores frokostbuffet krydres med nyskabende retter, der ikke bare udfordrer dine smagsløg, men også skaber en samtale om hvordan vi alle skal spise i fremtiden.

Fremtidens smag (opdateres løbende ...)

Fremtidens smag i maj: Smagen af chokolade fra Endless Food – helt uden kakaobønner

I .506’s første udgave af ’Fremtidens smag’ fokuserer vi på et bæredygtigt alternativ til chokolade, og viser dig, hvordan et restprodukt kan forvandles til noget der ligner, smager og smelter som chokolade – helt uden én eneste kakaobønne.

Glæd dig til en energibar overtrukket med THIC (this isn’t chocolate), et nyt og bæredygtigt alternativ til masseproduceret chokolade.

Læs mere om vores samarbejdspartnere

Vidste du, at traditionel chokoladeproduktion har en bitter bismag?

Store dele af den industrialiserede chokoladeproduktion, der producerer billig overtrækschokolade til konfekture, dyrkes i nogle af verdens fattigste lande, hvor tvivlsomme arbejdsforhold desværre er normen. Danwatch har afsløret, at der i Ghana, hvor 60% er verdens kakaobønner dyrkes, stadig gøres brug af ulovligt børnearbejde og lave lønninger i flere kakaoplantager – til trods for at de leverer til Fairtradekooperativer. Se også dokumentarfilmen ’Chokoladekrigen’ og bliv klogere på problematikken. De humanitære forhold er dog ikke det eneste problem. Store dele af miljøet påvirkes negativt på grund af skovrydning og et stigende CO2-aftryk.

 

Det bæredygtige alternativ

Matt Orlando, Christian Bach og Max Borgenmann, fra den hedengangne restaurant Amass, har i deres virksomhed Endless Food, udviklet THIC (this isn’t chocolate), der ligner, smager og smelter som chokolade – helt uden kakaobønner.

Hovedingrediensen i THIC kommer fra mask – restproduktet fra ølbrygning, der giver maltet og karamelliseret smag, som ligner chokolade og knækker som chokolade. Det skal ikke ses som en kamp mod al chokolade, men som et alternativ til billig og dårligt produceret chokolade.