Oplysninger om allergener, allergier og tilpasninger af din frokostordning

allergener, allergier og tilpasninger

Sådan oplyser Madklubben om alleriger og særlige tilpasninger af din frokostordning.

Madklubben Catering tager ansvar for at oplyse vores frokostkunder om tilstedeværelsen af allergener i den frokostordning, vi leverer. For at give dig hurtig og nem adgang til disse oplysninger, har vi samlet vigtige informationer om allergener og hvordan du kan være informeret om dem i vores tre frokostordninger, .506, Madklubbens frokost og Madklubbens frokost International.

Har du specifikke allergier eller spisepræferencer, som kræver særlig opmærksomhed, kan vi levere en allergivenlig frokost eller mulighed for at tilpasse vores varme retter på buffeten.

Tilpasning af dagens varme ret på vores frokostbuffeter

Som frokostkunde hos Madklubben Catering har du mulighed for at tilpasse dagens varme ret på alle vores frokostbuffeter fra .506, Madklubbens frokost og Madklubbens frokost International. Vi kan tilpasse dagens varme ret, så den ikke indeholder specifikke allergener eller særlige typer af kød.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for særlige tilpasninger af dagens varme retter.

Tlf: +45 78 74 65 06
Mail: frokost@madklubben.dk

Tilpasning af kød i dagens varme ret 

Tilpasningsmuligheder af kød

Tilpasses til varm ret

Halal

Varm halal-ret med kylling

Minus svinekød

Varm ret uden svinekød

Minus oksekød / kalv

Varm ret med kylling

Minus fjerkræ

Varm, vegetarisk ret

Minus fisk

Varm ret med kylling

 

Tilpasning af dagens varme ret i forhold til allergener

Klassisk varm ret, der indeholder:

Tilpasses til:

Laktose

Klassisk varm ret uden laktose

Gluten

Klassisk varm ret uden gluten

Æg

Klassisk varm ret uden æg

Jordnødder

Klassisk varm ret uden jordnødder

Nødder

Klassisk varm ret uden nødder

Soja

Klassisk varm ret uden soja

Skaldyr

Klassisk varm ret uden skaldyr

Bløddyr

Klassisk varm ret uden bløddyr

Sennep

Klassisk varm ret uden sennep

Sesam

Klassisk varm ret uden sesam

Selleri

Klassisk varm ret uden selleri

Svovldioxid og sulfitter

Klassisk varm ret uden svovldioxid og sulfitter

Lupin

Klassisk varm ret uden lupin

 

Varm, vegetarisk ret, der indeholder:

Tilpasses til:

Laktose

Varm, vegetarisk ret uden laktose

Gluten

Varm, vegetarisk ret uden gluten

Æg

Varm, vegetarisk ret uden æg

Jordnødder

Varm, vegetarisk ret uden jordnødder

Nødder

Varm, vegetarisk ret uden nødder

Soja

Varm, vegetarisk ret uden soja

Skaldyr

Varm, vegetarisk ret uden skaldyr

Bløddyr

Varm, vegetarisk ret uden bløddyr

Sennep

Varm, vegetarisk ret uden sennep

Sesam

Varm, vegetarisk ret uden sesam

Selleri

Varm, vegetarisk ret uden selleri

Svovldioxid og sulfitter

Varm, vegetarisk ret uden svovldioxid og sulfitter

Lupin

Varm, vegetarisk ret uden lupin

 

Tilpasning af kage og dessert i forhold til allergener

Tilpasningsmuligheder af kage / dessert

Tilpasses til kage / dessert

Kage med laktose

Kage uden laktose

Kage med gluten

Kage uden gluten

Kage med æg

Kage uden æg

Kage med jordnødder

Kage uden jordnødder

Kage med nødder

Kage uden nødder

Allergivenlige lunch bowls

Til frokostkunder med fødevareallergier kan vi tilbyde allergivenlige lunch bowls, der ikke indeholder nogle af de officielle 14 allergener. Du kan vælge mellem 3 varianter:

  • Klassisk allergivenlig lunch bowl med kød
  • Vegetarisk allergivenlig lunch bowl
  • Vegansk allergivenlig lunch bowl

Alle 3 allergivenlige lunch bowls kan bestilles sammen med resten af vores frokostprodukter i vores frokostportal, EATY.

Sådan oplyser Madklubben Catering om allergener i vores frokostordninger

På alle vores menuer og vores frokostportal, EATY, finder du information om eventuelle allergener i vores retter i vores buffeter og lunch bowls. Menuerne sendes direkte til kunderne og er også tilgængelige på vores hjemmeside.

Madklubben Catering oplyser om de 14 officielle stoffer eller produkter, der er listet i Fødevarestyrelsens mærkningsvejledning. Andre stoffer eller produkter, der kan forårsage allergi, er ikke omfattet af dette krav.

De 14 officielle allergener, der kan forårsage allergier eller intolerans

  1. Glutenholdige kornprodukter, så som brød, pasta og rasp til panerede retter, der kan indeholde hvede, rug, byg eller havre
  2. Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr, kan forekomme i retter med skaldyr, så som rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber
  3. Æg og produkter på basis af æg, så som frisk pasta, mayonnaise, remoulade og kager
  4. Fisk og produkter på basis af fisk, så som pålægssalater med fisk, fiskesauce, rogn og nogle former for rejechips
  5. Jordnødder og produkter på basis af jordnødder.
  6. Soja og produkter på basis af soja, så som edamamebønner, sojasauce, miso, samt visse vegetariske produkter
  7. Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose), så som ost, yoghurt, smør, fløde og creme fraiche
  8. Nødder, dvs. mandler, hasselnødder, valnødder, cashewnødder, pekannødder, paranødder, pistacienødder og queenslandnødder. Der kan f.eks. være nødder i dips, så som, romesco muhamara, dukka og diverse kager
  9. Selleri og produkter på basis af selleri, så som i gryderetter, hvor der bruges bouillon eller krydderiblandinger
  10. Sennep og produkter på basis af sennep, så som mayonnaise og pålægssalater
  11. Sesamfrø og produkter på basis af sesamfrø, så som tahin, hummus,
  12. Svovldioxid og sulfitter, forekommer i blandt andet tørret frugt, marmelade, sirup, eddike, øl og vin
  13. Lupin og produkter på basis af lupin, så som i tempeh eller miso
  14. Bløddyr og produkter på basis af bløddyr, så som blæksprutter, muslinger, østers, vinbjergsnegle og visse former for østerssauce i asiatisk inspirerede retter