Kan en frokostordning trækkes fra i skat?

Skatteregler for frokost­ordninger

Læs med og bliv klogere på skattereglerne
for firmafrokost til jeres virksomhed

”Kan man trække en frokostordning fra i skat?” Det spørgsmål har du sikkert tænkt over – eller din chef har spurgt dig om det – når I overvejer at melde jeres virksomhed til en frokostordning.

I Danmark er frokostordninger en populær måde for arbejdsgivere at give deres ansatte en daglig forplejning på arbejdspladsen. Men hvordan håndteres skattereglerne for en firmafrokost til en virksomhed?

Først og fremmest skal det bemærkes, at frokostordninger i Danmark er skattefrie, så længe de overholder visse betingelser. For det andet skal frokosten være tilgængelig for alle ansatte i virksomheden, og der må ikke foretages en skønsmæssig udvælgelse af de ansatte, der skal have adgang til frokostordningen. Med andre ord: En frokostordning der skal kunne trækkes fra i skat, må ikke kun være forbeholdt en lille gruppe af ansatte.

Så det korte svar er: Ja, der er fuldt fradrag på hele momsbeløbet, når frokostordningen leveres fra en ekstern leverandør, så som .506, Madklubbens frokost eller Madklubbens frokost International. Det kræver blot, at du overholder følgende regler:

  • Medarbejdere skal minimum betale 15 kr. pr. måltid (eksklusive drikkevarer) eller 20 kr. pr. måltid (inklusive drikkevarer)
  • Frokosten skal indkøbes samlet til virksomheden og ikke til den enkelte medarbejder. Der må altså ikke foretages individuelle bestillinger fra den enkelte medarbejder
  • Hvis de enkelte medarbejdere foretager personlige forudbestillinger af frokosten, skal reglerne om beskatning af markedsværdien fratrukket egenbetalingen i stedet anvendes.

Du skal også være opmærksom på
disse skatteregler for frokostordninger

Skattereglerne gælder både når I får leveret jeres frokostordning eller hvis I har en kantineordning i jeres virksomhed.

Du skal dog også være opmærksom på, at skattefradraget ikke gælder, hvis den frokost I får leveret, kan kategoriseres som luksusmad. Du kan læse meget mere om, hvorvidt man kan trække frokostordning fra i skat på SKATs egen hjemmeside.

Leder du efter en frokostordning til din arbejdsplads?

Udfyld dine informationer nedenfor og få en gratis prøvedag.
Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Fornavn
Efternavn
Virksomhedsnavn
Antal spisende pr. dag
Email
Telefon